Priyusia - 2010-04-16 19:01:48

Pierożki samosa

Ciasto:
50 dag m±ki,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
sól,
2,5 dag masła ghee (sklarowanego),
4 łyżeczki jogurtu naturalnego,

Nadzienie:
2 cebule,
papryka,
kalafior,
2 z±bki czosnku,
50 dag mielonego mięsa,
puszka zielonego groszku,
kolendra,
imbir,
garam masala,
chili,
sól,
woda,
olej.

Przygotuj ciasto pierogowe: m±kę wymieszaj z proszkiem i sol±. Dodaj masło ghee, jogurt i wyrób ciasto. Uformuj małe kulki i rozwałkuj  na posypanej m±k± stolnicy. Nadzienie: posiekane cebule, paprykę, kalafiora i czosnek zeszklij na ma¶le. Dodaj mielone mięso i zielony groszek. Dopraw do smaku kolendr±, imbirem, gram masal±, posiekan± chili i ew. sol±. Cało¶ć polej wod± i du¶ na małym ogniu. Na każdy kawałek ciasta nałóż łyżeczkę gotowego nadzienia. Zlep pierożki. Smaż w głębokim tłuszczu na złoto.

http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-12-05,n

www.bigs.pun.pl www.viktoria.pun.pl www.przymierzekrwihr.pun.pl www.pokemon-adventures.pun.pl www.cien-kage.pun.pl