Kurczak z curry
2 piersi kurczaka, masło ghee (sklarowane) do smażenia, 5 cebul, kawałek imbiru, 2 ząbki czosnku, curry, szkl. bulionu z warzyw, listek laurowy, pół szkl. przecieru pomidorowego, puszka cieciorki, chili, pół szkl. śmietany, sok z cytryny, sól, pieprz, świeża kolendra.
Kurczaka pokrój na kawałki. W rondlu podsmaż na maśle posiekane cebule, imbir i wyciśnięte ząbki czosnku, na koniec dodaj cyrry. Włóż kurczaka i obsmaż go ze wszystkich stron. Dolej bulion, listek i przecier. Duś na małym ogniu. Po blisku 40 minutach dodaj cieciorkę i posiekane chili. Zaciągnij śmietanę, dopraw sokiem z cytryny, solą i posyp posiekaną kolendrą.
http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-12-05,n
|