Priyusia - 2010-04-16 19:05:04

Kurczak z curry

2 piersi kurczaka,
masło ghee (sklarowane) do smażenia,
5 cebul,
kawałek imbiru,
2 ząbki czosnku,
curry,
szkl. bulionu z warzyw,
listek laurowy,
pół szkl. przecieru pomidorowego,
  puszka cieciorki,
chili,
pół szkl. śmietany,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
świeża kolendra.

Kurczaka pokrój na kawałki. W rondlu podsmaż na maśle posiekane cebule, imbir i wyciśnięte ząbki czosnku, na koniec dodaj cyrry. Włóż kurczaka i obsmaż go ze wszystkich stron. Dolej bulion, listek i przecier. Duś na małym ogniu. Po blisku 40 minutach dodaj cieciorkę i posiekane chili. Zaciągnij śmietanę, dopraw sokiem z cytryny, solą i  posyp posiekaną kolendrą.

http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-12-05,n

www.bramkarstwo.pun.pl www.ratowniki.pun.pl www.worldofwrestling.pun.pl www.power-rangers.pun.pl www.heroes3liga.pun.pl