Curry warzywne
10 dag marchwi, 10 dag zielonej fasolki, zielona i czerwona papryka, bakłażan, brokuł, 25 dag ziemniaków, 2 łodygi trawy cytrynowej, 2 dymki, 3 z±bki czosnku, curry, 2 chili, szkl. bulionu warzywnego szkl. mleka kokosowego, sos rybny, limonka, ew. pasta krewetkowa, sól
Obran± marchew, fasolkę, papryki i bakłażan pokrój na niewielkie kawałki. Brokuł podziel na różyczki, a ziemniaki pokrój w grub± kostkę. Usuń zewnętrzn± warstwę i twarde czę¶ci trawy cytrynowej, a potem j± posiekaj. Na patelni podsmaż dymkę i czosnek na złoty kolor. Dodaj curry (i ew. pastę krewetkow± do smaku), trawę cytrynow± i posiekane chili. Du¶ około 10 minut. Następnie dodaj bulion, mleczko kokosowe, sos rybny i otart± skórkę z limonki. Gdy sos się zagotuje, dodaj warzywa i dapraw sol±. Du¶ do miękko¶ci. Podawaj gor±ce.
http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-11-26,n
|