Priyusia - 2010-04-16 19:06:08

Curry warzywne

10 dag marchwi,
10 dag zielonej fasolki,
zielona i czerwona papryka,
bakłażan,
brokuł,
25 dag ziemniaków,
2 łodygi trawy cytrynowej,
2 dymki,
3 z±bki czosnku,
curry,
2 chili,
szkl. bulionu warzywnego
szkl. mleka kokosowego,
sos rybny,
limonka,
ew. pasta krewetkowa,
sól

Obran± marchew, fasolkę, papryki i bakłażan pokrój na niewielkie kawałki. Brokuł podziel na różyczki, a ziemniaki pokrój w grub± kostkę. Usuń zewnętrzn± warstwę i twarde czę¶ci trawy cytrynowej, a potem j± posiekaj. Na patelni podsmaż dymkę i czosnek na złoty kolor. Dodaj curry (i ew. pastę krewetkow± do smaku), trawę cytrynow± i posiekane chili. Du¶ około 10 minut. Następnie dodaj bulion, mleczko kokosowe, sos rybny i otart± skórkę z limonki. Gdy sos się zagotuje, dodaj warzywa i dapraw sol±. Du¶ do miękko¶ci. Podawaj gor±ce.

http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-11-26,n

www.kosmetologia2010w1.pun.pl www.pgs-dm.pun.pl www.lifeofnarutorpg.pun.pl www.forum4u.pun.pl www.bhp.pun.pl