Priyusia - 2010-04-16 19:09:04

Pakora

Szkl. m±ki razowej i groszkowej z ciecierzycy
woda
curry
kminek rzymski
czarnuszka
sól
pieprz
brokuł
bakłażan
olej

Przygotuj ciasto: m±kę razow± wymieszaj z m±k± groszkow± i przesiej przez sito. Dolej tyle wody, by powstało do¶ć gęste ciasto. Wymieszaj. Dodaj curry (tak dużo, jak lubisz), kminek rzymski i czarnuszkę. Na końcu dopraw sol± i pieprzem. Brokół podziel na różyczki. Bakłażana pokrój w plasterki   i posyp sol±. Po kilku minutach osusz go z soku pakierowym ręcznikiem. Warzywa maczaj w cie¶cie i smaż w głębokim tłuszczu. Przed podaniem z nadmiaru oleju ods±cz na papierowym ręczniku

http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-11-26,n

www.biecz24.pun.pl www.fregata.pun.pl www.kingkhan-bebo.pun.pl www.led.pun.pl www.lastbk.pun.pl