Forum o SRK i Kajol

Zapraszamy stań się jednym z Nas

Ogłoszenie

Image and video hosting by TinyPic
Witam chciała bym bardzo serdecznie zaprosić Was do dołączenia do polskiej grupy SRK założoną przez Naszą użytkowniczkę simran-aliya-khan oto link do grupy https://www.facebook.com/groups/303923736481235/ Serdecznie zapraszam.

#1 2010-04-14 19:00:03

 Kajolanka

Administrator

46231071
Skąd: Okolice Chełma
Zarejestrowany: 2010-04-08
Posty: 2351
Punktów :   
Ulubiony aktor: SRK,John,Saif,Imran i Akshay
Ulubiona aktorka: Kajol i Rani
Ulubiony film: Coś się dzieje,I Hate Luv Stor
Ulubiona para filmowa: SRK i Kajol,SRK i Rani
Opis: Dziękuje za to że jesteście
WWW

Naan

http://i40.tinypic.com/20zy83n.jpg



Tradycyjny indyjski chleb, który świetnie sprawdza się jako dodatek do wielu dań - także zupełnie innych kuchni 
 
czas:  20 minut + 75 minut wyrastania ciasta
liczba porcji:  3
 
składniki:  1 szklanka mąki chlebowej
pół łyżeczki soli
15 g drożdży
4 łyżki stołowe mleka
1 łyżka stołowa oleju
2 łyżki naturalnego jogurtu
3 łyżki topionego masła


menu  ::  Przystawki


  Naan


  Tradycyjny indyjski chleb, który świetnie sprawdza się jako dodatek do wielu dań - także zupełnie innych kuchni 
 
czas:  20 minut + 75 minut wyrastania ciasta
liczba porcji:  3
 
składniki:  1 szklanka mąki chlebowej
pół łyżeczki soli
15 g drożdży
4 łyżki stołowe mleka
1 łyżka stołowa oleju
2 łyżki naturalnego jogurtu
3 łyżki topionego masła



 
przyrządzanie:  Drożdże rozdrobnić i wymieszać z ciepłym mlekiem. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z solą, dodać mieszankę drożdżową, jogurt, olej i wymieszać. Rękami zagnieść gładkie, miękkie ciasto (ewentualnie dodać ciepłej wody, jeśli jest za twarde). Wyrabiać na oprószonej mąką stolnicy przez 10 minut, po czym umieścić w dużej misce i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość. Następnie podzielić na kilka części, każdą z nich wyrabiać jeszcze przez 2 minuty. Uformować łezkowate placki i piec w temperaturze 200 stopni przez kilka minut (aż "napuchną"). Następnie opiekać przez 2 -3 minuty pod rozgrzanym grillem aż się zarumienią. Na końcu posmarować roztopionym masłem i natychmiast podawać. 



uwagi:  Naan smakuje najlepiej prosto po wyjęciu z pieca, odgrzewany nie jest już tak dobry 




żródło:www.palcelizac.pl


http://i54.tinypic.com/1p71o5.jpg

Offline

 

#2 2010-04-23 14:29:22

 Priyusia

Moderator

11594656
Skąd: Legnica
Zarejestrowany: 2010-04-15
Posty: 529
Punktów :   
Ulubiony aktor: Shah Rukh
Ulubiona aktorka: Kajol
Ulubiony film: K3G
Ulubiona para filmowa: Kajol&Shah Rukh
Opis: Phir bhi dil hai hindustani
WWW

Re: Naan

To ciasto strasznie długo rośnie


http://img191.imageshack.us/img191/731/baazigar01.jpg

Offline

 

#3 2010-04-27 12:29:39

 Bollywood-Malva

Tina

Zarejestrowany: 2010-04-15
Posty: 871
Punktów :   

Re: Naan

noo rzeczywiście - ponad godzinę!

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.gp-sggw.pun.pl www.knsp-ukw.pun.pl www.factornine.pun.pl www.narutogamer.pun.pl www.hustla.pun.pl