Zapraszamy stań się jednym z Nas
Pierożki samosa
Ciasto:
50 dag mąki,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
sól,
2,5 dag masła ghee (sklarowanego),
4 łyżeczki jogurtu naturalnego,
Nadzienie:
2 cebule,
papryka,
kalafior,
2 ząbki czosnku,
50 dag mielonego mięsa,
puszka zielonego groszku,
kolendra,
imbir,
garam masala,
chili,
sól,
woda,
olej.
Przygotuj ciasto pierogowe: mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Dodaj masło ghee, jogurt i wyrób ciasto. Uformuj małe kulki i rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Nadzienie: posiekane cebule, paprykę, kalafiora i czosnek zeszklij na maśle. Dodaj mielone mięso i zielony groszek. Dopraw do smaku kolendrą, imbirem, gram masalą, posiekaną chili i ew. solą. Całość polej wodą i duś na małym ogniu. Na każdy kawałek ciasta nałóż łyżeczkę gotowego nadzienia. Zlep pierożki. Smaż w głębokim tłuszczu na złoto.
http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-12-05,n
Offline
Rizwan
Offline
Ach... garam masala. Kocham Garam Masalę.. ;D Ale ten kalafior..
Choć pomimo tego, spróbowałabym ...xD
Offline
A no też nie lubię...
Ja strasznie wybredna jestem..xD
Offline
Dla mnie jest gorszy nawet od brokuł. ;D
Offline
Tina
Priyusia napisał:
ja też uwielbiam ;D
piateczka ;D
Zapraszam na:
www.ebollywood.com.pl
Offline
Nie przepadam
Offline