Zapraszamy stań się jednym z Nas
Curry warzywne
10 dag marchwi,
10 dag zielonej fasolki,
zielona i czerwona papryka,
bakłażan,
brokuł,
25 dag ziemniaków,
2 łodygi trawy cytrynowej,
2 dymki,
3 ząbki czosnku,
curry,
2 chili,
szkl. bulionu warzywnego
szkl. mleka kokosowego,
sos rybny,
limonka,
ew. pasta krewetkowa,
sól
Obraną marchew, fasolkę, papryki i bakłażan pokrój na niewielkie kawałki. Brokuł podziel na różyczki, a ziemniaki pokrój w grubą kostkę. Usuń zewnętrzną warstwę i twarde części trawy cytrynowej, a potem ją posiekaj. Na patelni podsmaż dymkę i czosnek na złoty kolor. Dodaj curry (i ew. pastę krewetkową do smaku), trawę cytrynową i posiekane chili. Duś około 10 minut. Następnie dodaj bulion, mleczko kokosowe, sos rybny i otartą skórkę z limonki. Gdy sos się zagotuje, dodaj warzywa i dapraw solą. Duś do miękkości. Podawaj gorące.
http://xxphir-bhi-dil-hai-hindustanixx. … 09-11-26,n
Ostatnio edytowany przez Priyusia (2010-04-16 19:06:50)
Offline